HOLLERUNG GÁBOR

 

Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar az ország egyik kimagasló színvonalú szimfonikus zenekara, a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. A MÜPÁ-val közös bérletében kiemelkedő produkciók sorát hozta létre, több önálló bérlete van a Zeneakadémián, illetve a fenntartó régió koncerttermében.

További információ

 

Budapesti Akadémiai Kórustársaság

A Budapesti Akadémiai Kórustársaság 1957-ben alakult, 1989-ig KISZ Központi Művészegyüttes Egyetemi Énekkara néven működött, és az elmúlt több mint fél évszázad során a főváros emblematikus együttesévé vált, számos hazai és nemzetközi kórusverseny győztese, a hazai és nemzetközi zenei élet rendszeres szereplője.

További információ

Zempléni Fesztivál

Hollerung Gábor 2004 óta művészeti vezetője a 2016-ban 25 éves, nagy hagyományokkal rendelkező összművészeti fesztiválnak, mely minden év augusztusában kerül megrendezésre. A Zempléni Fesztivál Magyarország egyik legjelentősebb nyári kulturális fesztiválja, amely kulturális-turisztikai- és bor-gasztronómiai komplex programot kínál.

További információ

Dohnányi Akadémia

A Budafoki Dohnányi Zenekar célja kezdetektől a fiatal muzsikusok pályakezdésének segítése, s ennek a célnak az eléréséhez kíván hozzájárulni az Akadémia: a fiatal művészek zenekarban játszva sajátítják el azt a tudást, melynek birtokában sikeres zenekari muzsikusokká válhatnak. A tervek között szerepel sajátos fórumot teremteni fiatal szólistáknak, emellett karmesterkurzus indul fiatal karmesterek számára.

További információ

Énekel az ország

Hollerung Gábor személyéhez kötődik az a több mint 30 éves rendezvénysorozat, amelynek keretében évről-évre több száz amatőr énekesekkel adja elő a zeneirodalom híres oratóriumait a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

További információ

Megérthető zene

Hollerung Gábor egész pályafutása alatt kiemelt figyelmet fordít az ifjúság zenei nevelésére, a jövő hangverseny-látogató generációjának kinevelésére. Mind karmesterként, mind pedig tanárként szuggesztív, elementáris előadásmódjáról és élvezetes, humoros próbáiról vált híressé itthon és külföldön egyaránt.

További információ

Rendezvény- és fesztiválszervezés

1988-ban a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny létrehozásával egy új művészi koncepciójú kórusversenyt hívott életre, amely azóta a világ kórusversenyei jelentős részének mintájává vált. 2000 óta kétévenként megrendezésre kerülő Kórusolimpia, illetve Kórus Világ Játékok kezdeményezője és a művészeti koncepciójának egyik kialakítója.

További információ

FOTÓ

 

VIDEÓ

 

ZENE

 

Kapcsolat

E-mail: hollerung [kukac] bdz [pont] hu

További információ