Ajándékkoncert gyermekeknek

Állami gondozott gyermekeknek adott filmzenés ajándékkoncertet a Budafoki Dohnányi Zenekar. A december 5-i nagysikerű Cinemusic koncertet megelőző délelőtt olyan, a legfiatalabbak számára is közismert dallamok csendültek fel mint a Csillagok háborúja, a Karib-tenger kalózai zenéje, vagy az Oroszlánkirály betétdala Tóth Vera tolmácsolásában, Hollerung Gábor magyarázataival, aki az eseményt követően így nyilatkozott:

„Zenekarunk köztudottan az egyik legnyitottabb zenekar a fiatalok felé, mindig fontos volt számunkra, hogy a saját nyelvükön és érdeklődési körükben szólítsuk meg őket. Úgy gondoltuk, hogy ez a program egy kivételesen jó alkalom arra, hogy hátrányos helyzetű fiatalokkal is kapcsolatba kerüljünk – egyrészt mert nekik kevesebb lehetőségük van kultúrával találkozni, másrészt úgy gondoljuk, hogy egy ilyen produkció megismerése számukra is különleges élményt jelenthet.

A Budafoki Dohnányi Zenekar nincs abban a helyzetben, hogy belépődíj nélküli hangversenyeket rendezzen, ezért gondoltuk, hogy egy vasárnapi próbánkkal ajándékozunk koncertélményt a hátrányos helyzetű fiataloknak. Fontos számunkra, hogy ez ne jótékonykodásnak tűnjék, sokkal inkább törekvésnek arra, hogy hasonló kapcsolat épüljön ki ezekkel a gyerekekkel, mint a közönségünkkel. Szeretnénk ezt a jövőben is folytatni, hiszen feladatunk, hogy az integráció felé segítsük őket. A zene erre kiváltképp alkalmas, hiszen a zenélés mindig szeretetet ad és szeretetre nevel, és ezek a gyerekek erre különösen rászorulnak. Másrészt mélységesen hiszünk abban, hogy a kulturális élmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy teljes értékű, egészséges tagjai legyenek a társadalomnak, éreztetni szeretnénk velük, hogy számunkra ők éppen olyan nélkülözhetetlenek, mint a törzsközönségünk.”

Fotók: https://hollerung.hu/media/fenykepek/ajandekkoncert-gyermekeknek/