14. Nemzetközi Kórusverseny

2013. március 24. és 28. között kerül megrendezésre a 14. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny. A 25 éves múltra visszatekintő rendezvényen az idei évben 20 ország 62 kórusa verseng a nagydíj elnyeréséért. A nyitókoncerten a magyar kortárs zene két kiemelkedő szerzőjének – Orbán György és Gyöngyösi Levente – műveit hallhatják a résztvevők.

A koncerten közreműködik: Miks Adrienn, Váradi Marianna, Tony Bardon – ének, Budafoki Dohnányi Zenekar, Nyíregyházi Pro Musica Leánykar (karigazgató: Szabó Dénes), Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Tőri Csaba), Budapesti Ifjúsági Kórus (karigazgató: Gerenday Ágnes). Az est karmestere, s egyben az esemény művészeti vezetője Hollerung Gábor.

A versenyen részt vevő együttesek 12 különböző kategóriában mérik össze képességeiket a nemzetközi zsűri előtt – az idei évben először már Pop, Gospel, Jazz kategóriában is. A verseny két helyszínen, a hamarosan megnyíló Budapest Music Centerben, a Művészetek Palotájában, valamint a Budapesti Kongresszusi Középontban kerül megrendezésre.