Interkultur Hungária

 

Művészeti vezetője az 1998-ban alakult zenei rendezvényszervező társaságnak, mely több kórusverseny, köztük a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny, a Kórusolimpia, valamint a Zempléni Fesztivál szervezője.

Az Interkultur Hungaria Nonprofit Kft. 1998–ban alakult. Fő célkitűzése a magyar zenei kultúra ápolása, terjesztése; nemzeti és nemzetközi kórus–és zenei versenyek, fesztiválok szervezése, lebonyolítása Magyarországon és külföldön; illetve a Budapesti Akadémiai Kórustársaság koncertjeinek, turnéinak megszervezése és lebonyolítása. Tevékenységei közé tartozik még CD–felvételek készítése és kiadása, illetve időszaki kiadványok kiadása, kórustáborok, zenei továbbképzések, mesterkurzusok szervezése.
Az Interkultur Hungária tagjai az 1988-ban élterehívott Budapesti Nemzetközi Kórusverseny alapítói és szervezői, a Kht. jogi személyként 1999 óta rendezi a kórusversenyt.
A Kft. az Interkultur Nemzetközi Zenei Versenyek és Fesztiválok Egyesületének tagja. Munkatársai a nemzetközi Musica Mundi fesztiválok illetve a Kórusolimpa lebonyolítói világszerte (pl.: Olaszországban: Riva del Garda, Grado, Németországban: Wernigerode, Zwickau, Pohlheim, Izraelben: Netanya, USA-ban: Fort Lauderdale). A KÓTA felkérésére a kezdetektől fogva (1997. december) a Kodály Zoltán Magyar Nemzeti Kórusverseny lebonyolítói. 2000-ben az UNESCO magyar nagykövetének, valamint a Francia-Magyar Kulturális Év Irodájának felkérésére a Francia–Magyar Gálát szervezték. A Zempléni Fesztiválnak 2004 óta szervezője.

További információ: www.interkultur.hu